Duurzame energie

Duurzame energie is energie dat nooit opraakt  dit wordt opgewekt door de zon, water, wind  en ook  Bio energie. Dit heet  groene energie,  groene energie is goed voor het milieu maar ik vind het er niet mooi uitzien. 
 
Windmolens wekken energie op via de wind. De wind laat de bladen van de windmolen draaien en die beweging wordt omgezet in elektriciteit via een transformator. Sommige mensen hebben zelf een windmolen in de tuin. 
 
Biomassa kun je kweken zoals oliepalmen en door  hout kun je de kachel stoken. Biomassa kan ook fossiele brandstoffen vervangen zoals benzine gas en diesel 
 
De zonne panelen vangen zon op en zetten het om in elektriciteit . Zonnepanelen kun je op je dak laten plaatsen, of in je tuin . Zo kun je je eigen energie opwekken.

In een zonnepaneel zitten zonnecellen die gemaakt zijn van twee laagjes 'silicum' dat is een soort zand. Als er dan licht op de zonnecel schijnt , gaat er een soort stroom tussen die 2 laagjes lopen. Dat heet gelijkstroom, maar in huis gebruiken we wisselstroom dus dit moet worden omgezet.

 

Water energie gebruiken we in Nederland niet. Omdat wij geen hoge bergen en niet veel snel stromende rivieren hebben, we krijgen water energie uit Frankrijk.