Fossiele energie

De meeste energie die we gebruiken is  fossiele energie, zoals:

Aardgas

Steenkool

Aardolie

Fossiele energie kan maar 1 keer gebruikt worden dus het raakt op den duur op. 
*Aardgas dat wordt het meeste in Groningen uit de grond gepompt je kunt er de kachel het fornuis op laten werken en vroeger reden er ook auto's op. 

* Steenkolen is een fossiele brandstof  die uit de grond komt , Het is al ontstaan miljoenen jaren geleden. In Nederland is de laatst kolenmijn in 1974 gesloten. Dat was in  Zuid-Limburg zoals Oranje-Nassau . Nu komen de kolen uit Zuid Afrika en Colombia.

* Aardolie komt uit de resten van planten en dieren uit de zeeën. Het wordt met boortorens uit de grond van de zee geboord. 
 
Groten deels komt de klimaat verandering door de mens de mens maakt veel energie van fossiele energie en daar komt c02 van vrij co2 is  goed maar te veel  c02 is niet echt goed voor het klimaat, als het warmer wordt dan veranderen de klimaten dat heet klimaatverandering het gevolg daar van is dat het heter wordt ( broeikas effect) . Dus gletsjers smelten en het landijs dus ook als dat smelt komt er meer water vrij dus kunnen er overstromingen aan komen, maar zo ver is het gelukkig nog niet . Daarom zoeken ze hard naar andere energiebronnen.